Chris Dekker overleden

19 april 2018 | Nieuws |

Op woensdag 18 april jl is Chris Dekker overleden. Chris was sinds 1975 lid van eerst KV Bolnes en daarna van KCR. Hij was een korfbal- en verenigingsmens in hart en nieren.

Vanuit Krimpen a/d IJssel, waar hij bij KOAG actief was geweest, komen wonen in Ridderkerk. Daar samen met zijn kinderen lid geworden van KV Bolnes.

Chris heeft zich enorm ingezet voor de vereniging Bolnes. Zowel op bestuurlijk vlak, maar ook rondom de bouw van een eigen clubhuis eind jaren 70. Enkelen van ons bij KCR kunnen zich die tijd nog goed herinneren. KV Bolnes groeide in die jaren ook van een kleine club van nog geen 100 leden naar een van de grotere clubs in de regio met meer dan 300 leden. Chris was er om de jeugd op te vangen, en om ouders de beginselen van het korfbal bij te brengen. In die jaren startte hij ook een trimgroep op, een voorloper van KorfbalFit.

Geruime tijd was hij werkzaam in bestuur, TC en ook als coach van het tweede team. Kortom, een clubmens pur sang. Voor al die jarenlange werkzaamheden is Chris benoemd tot lid van verdienste. Hij is ook meegegaan in de fusie naar KCR. Velen herinneren hem wel als iemand die altijd een praatje had, en gemakkelijk met alles en iedereen een gesprek kon aangaan. Soms eigenwijs, maar wel met charme en altijd met het doel om in gesprek te blijven. En vaak met een grap en een glaasje. Zo kenden we Chris nog tot voor kort. Praatje, biertje, sigaartje.

De laatste jaren was Chris aan het kwakkelen met zijn gezondheid, hij kwam niet zo vaak meer. Uiteindelijk is hij door een longontsteking in de laatste weken van  zijn leven verzwakt.

Chris is 83 jaar geworden.
In Chris Dekker zullen we een warm en geïnteresseerd clubmens missen, maar dat gemis zal er vooral zijn voor zijn vrouw Dina, zijn kinderen Carla, Judith en Alex en kleinkinderen.

Chris is niet meer, maar de herinneringen aan hem zijn blijvend. Zij die hem goed kenden zullen nog vaak aan typische Chris Dekker-uitspraken terugdenken, sommige gaan al een generatie lang mee.

De begrafenis vindt plaats op  woensdag 25 april om 14.00 uur op de begraafplaats “Vredehof” aan de Lagendijk.  Hierna is er gelegenheid tot condoleren.

Correspondentieadres: familie Dekker, het Sonnet 18, 2985 VW Ridderkerk.

Na overleg met de familie is besloten het gepast te vinden om zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd van KCR 1 een minuut stilte in acht te nemen om zo Chris te gedenken.

Namens bestuur
Jos de Vos