Clubhuis open en kleedkamers beschikbaar

6 april 2022 | Van het Bestuur

Zoals in een eerder bericht van het bestuur is aangegeven kan de veldcompetitie gewoon doorgang vinden, ondanks dat De Wissel is ingericht als opvang voor vluchtelingen. Er is al door één groep vluchtelingen een kleine week gebruik gemaakt van deze opvang.

Omdat er geen gebruik gemaakt kon worden van kleedkamers, toiletten en af en toe het clubhuis, zijn er afspraken gemaakt met de gemeente dat er vervangende ruimte zou komen voor gebruik kleedkamers en toiletten.  Daartoe heeft de gemeente geregeld dat er portocabins geplaatst worden achter het hoofdveld. Er staan drie kleedkamers en een multifunctionele ruimte. Begin volgende week worden een kleedkamer en twee toiletunits geplaatst.
De sporthal is gereed voor opvang van vluchtelingen. Maar die zijn er nu nog niet.
Met de gemeente en Sportservice Ridderkerk (SSR) is nu de volgende afspraak gemaakt.

Zolang er nog geen zicht is op een nieuwe groep vluchtelingen voor eerste opvang kunnen wij gebruik maken van de bestaande accommodatie. Ook de hoofdingang kan worden geopend door de sleutelhouders. Wel komt er binnenkort nog de mogelijkheid om ook aan de kant van het zijterras het clubhuis te openen met bestaande sleutels. Daarover krijgen sleutelhouders nog bericht.

Het is wel zo dat er enige beperkingen zijn. Alleen kleedkamer 3 tot en met 6 zijn beschikbaar, 1 en 2 niet. Kleedkamer 4 en 6 voor KCR en 3 en 5 voor de gasten. Toiletten kunnen wel gebruikt worden. Het clubhuis is gewoon open, zoals door de Horecacommissie wordt ingevuld. Er is geen scheidsrechterkleedkamer beschikbaar. De EHBO-ruimte en bespreekruimte zijn beperkt te gebruiken, omdat daar ook nog spullen staan. 

Zodra er meer bekend wordt over opvang van vluchtelingen melden we dat weer. Op dat moment kunnen wel de korfbalactiviteiten door gaan, maar zullen we qua kleedkamers en toiletten gebruik maken van de portocabins.