Volle bak bij beslissingsduel in De Wissel

5 april 2019 | Nieuws

Komende zaterdagavond 6 april is KCR gastheer van het beslissingsduel tussen Rapid uit Haarlem en het Zeeuwse Tjoba. De nummers zeven uit de klasses 1E en 1F gaan samen uitvechten wie er ook volgend seizoen uit mag komen in de eerste klasse.

Rapid zat in een eerste klasse met diverse voor KCR bekende ploegen, zoals Valto, dat kampioen werd en Tilburg, waar onze oud-trainer Steven de Graaf de scepter zwaait. De Haarlemmers beleefden een zwaar seizoen in een pittige klasse. Ter illustratie: In deze poule eindigde ONDO uit Middelburg als vierde, terwijl het in de veldcompetitie koploper is met vijf punten voor op KCR. Rapid wist tweemaal te winnen van onze buren van Ten Donck. Eenmaal in het veld en eenmaal reglementair nadat de wedstrijd bij 0-1 voor Rapid werd gestaakt. Daarnaast pakte Rapid punten van het sterke Delftse Excelsior. Met 7 punten achterstand op de nummer 6 was Rapid al enkele weken in de wetenschap dat deze beslissingswedstrijd er aan zat te komen. Daar konden zij dan ook in alle rust naar toe werken.

Hoe anders was dat bij Tjoba in klasse 1F. Met slechts 4 punten uit 11 duels leek de situatie voor de Zeeuwen uitzichtloos. Er volgde echter een sterke slotreeks. Eerst was er de verrassing tegen titelkandidaat Rust Roest, daarna winst in de derby bij Fortis en afgelopen zaterdag verwees men in een rechtstreeks duel Maassluis met duidelijke cijfers naar de tweede klasse.

Wat wordt van doorslaggevend belang? De tijd die Rapid had om voor te bereiden, de flow waarin Tjoba verkeert, omgaan met de spanning, kwaliteit, geluk of gewoon de vorm van de dag? Je kan het zaterdag komen bekijken in De Wissel. Aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur.

Beide clubs komen onder meer met een supportersbus afgereisd en dus verwachten we een volle bak. Het clubhuis van KCR is geopend vanaf 15.00 uur, het lijkt terrasweer te worden en uiteraard is ook de keuken geopend.