Dit zijn de belangrijkste Corona-afspraken bij KCR

Voor iedereen die van plan is om naar KCR te komen, is onderstaande tekst zeer belangrijk om vooraf door te lezen. Hieronder staan op hoofdlijn de afspraken om binnen de geldende Covid-19 regels te kunnen sporten en verblijven. We verzoeken iedereen rekening te houden met het volgende:

Fietsenstalling

Fietsen, scooters etc. mogen alleen gestald worden in de stalling aan het begin van het sportpark.

Entree

Bij het betreden van het terrein moet je je handen reinigen. Het verzoek is om dit gedurende je verblijf regelmatig te doen. Zodra je het sportpark betreedt zal worden gevraagd om je gegevens. Dit zijn we verplicht op dagen met zoveel bezoekers. Dit kan door het formulier in te vullen als bezoeker of als bezoekend team. We rekenen op je medewerking.

Looprichting

Er zullen rondom het clubhuis looplijnen worden gecreëerd. Hou je hier strikt aan. Je zult merken dat de hoofdingang gesloten is van buitenaf. Dit is wel de uitgang na toiletbezoek. De lange gang vanaf het terras (tussen keuken en sporthal) is eenrichtingsverkeer richting toiletten en kleedkamers.

De eerste openslaande terrasdeur is een ingang voor het clubhuis. Hierna kun je bestellen aan de bar. Wanneer je drankjes bestelt, kun je met je bestelling door de tweede openslaande terrasdeur naar buiten. Wanneer je eten besteld hebt, kun je plaatsnemen in onze ‘wachthoek’. Dat is het gedeelte aan de kopse kant van de bar, de ‘discovloer’. Wanneer je bestelling klaar is, kun je door de zijdeur naar buiten. (Dit is alleen een uitgang).

De tafels en stoelen in het clubhuis worden zaterdag overdag niet gebruikt. Het clubhuis is dan alleen voor verkoop van eten en drinken geopend.

Terras

Wanneer je iets eet of drinkt moet dat buiten op het terras zittend genuttigd worden. We breiden het terras zoveel mogelijk uit, zonder de looplijnen te storen. Er mag in geen geval met meubilair worden geschoven. Aan een picknicktafel mogen maximaal 4 personen plaatsnemen.

Weer

Bij regen is er in het clubhuis geen mogelijkheid om te schuilen. Bij een extreme hoosbui wordt de tribune in de zaal opengesteld. Wellicht is het handig om een paraplu mee te nemen.

Dug-out en reserves

Hoofdveld: De spelers die niet in de dug-out plaats kunnen nemen, worden verzocht op de stoelen plaats te nemen naast de dug-out.  Aan deze zijde is het voor publiek niet toegankelijk.

Veld 2: De spelers die niet in de dug-out plaats kunnen nemen worden verzocht op afstand aan de overzijde van het veld plaats te nemen. (Dit omdat toeschouwers niet op het veld mogen en er anders te weinig ruimte voor publiek is)
Bij regen zijn de dug-outs niet bedoeld om te schuilen.

Kleedruimtes

Wij hebben het verzoek aan de ploegen om omgekleed te arriveren.

Kleedkamers 1, 3 en 5 zijn voor dames. Kleedkamers 2, 4 en 6 zijn voor de heren. Maximaal 6 personen per kleedkamer (boven 17 jaar) en maximaal 4 personen onder de douches, waarbij de middelste twee douches niet gebruikt worden. Gelet op het grote aantal bezoekende partijen en teams is het niet mogelijk om een schema te maken per team en per kleedruimte.

Teams worden gevraagd om zo spoedig mogelijk na de wedstrijd in ieder geval binnen een uur te douchen. Het is eigen verantwoordelijkheid om dit te organiseren. Zo kort mogelijk douchen zodat andere teams er ook gebruik van kunnen maken. Desnoods in de rij staan om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten.

De douches gaan uiterlijk 1 uur na de laatste wedstrijd dicht.

Protocol

KCR heeft op basis van de geldende regels een protocol om te sporten in Corona-tijd opgesteld. Dit protocol wordt bij wijzigingen vanuit de regelgeving aangepast en opnieuw gepubliceerd. De laatste versie vind je hier.

Wij hopen op deze manier de voorwaarden gecreëerd te hebben voor een sportieve en gezonde sportdag.

Oude nieuwsberichten