Hervatten van trainingen voor de jeugd

21 januari 2021 | Corona, Nieuws, Technische Commissie, Van het Bestuur

Zoals voor de kerst aangegeven hebben we de afgelopen periode bekeken of er mogelijkheden zijn om het trainen weer op te pakken voor de jeugd. We merken dat de complexe situatie rondom corona nog niet is veranderd, maar ook dat sporten en bewegen enorm gemist wordt. Helaas is de zaalcompetitie geannuleerd en krijgen we te maken met strengere regels zoals een avondklok en minder contacten thuis.

Helaas is binnensporten niet mogelijk en hebben we om die reden bekeken of we buiten wel trainingen kunnen geven. Vanaf aanstaande dinsdag is er de mogelijkheid om voor de leden tot en met de A per leeftijdsgroep 1 keer per week doordeweeks te trainen. Ook zal op zaterdag per leeftijdsgroep een moment beschikbaar zijn. Voor de senioren is trainen niet mogelijk, maar is het wel mogelijk om in groepjes van 2 samen actief bezig te zijn op het veld.

Hierbij gelden aanvullend op het huidige corona-protocol een aantal zaken:

  • De trainingen zijn vrijwillig en hebben als doel om samen te sporten, plezier te maken en actief bezig te zijn. Trainingen worden hierop aangepast en zijn minder gericht op korfbalontwikkeling.
  • De trainingen zijn buiten, bij slecht weer zal de training mogelijk worden geannuleerd. Dit wordt via de app gecommuniceerd.
  • Houdt rekening met juiste kleding voor het trainen.
  • We trainen per leeftijdsgroep, deze groep traint samen of bij een grootte vanaf 20 personen in 2 groepen.
  • Alle ploegen tot en met de A hoeven geen 1,5 m afstand te houden
  • Per groep van 20 kinderen zijn maximaal 4 trainers aanwezig, of te wel per 5 kids maximaal 1 trainer
  • Trainers dienen afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk van de kinderen. Aanwijzingen geven mag uiteraard wel.
  • Fietsen parkeren we in de fietsenstalling en als we halen en brengen houden we ons aan de looplijnen en de afstandsregel. Verder kunnen ouders niet blijven wachten op het sportpark.
  • Het complex is enkel open voor toiletbezoek.

 

Het trainingsschema is als volgt:

Dinsdag                     18:00 – 19:00    E
Dinsdag                     18:45 – 19:45     C
Woensdag                 18:00 – 19:00    F en oudste kangoeroes
Woensdag                 18:45 – 19:45     B
Donderdag                18:00 – 19:00    D
Donderdag                18:45 – 19:45     A

 

Zaterdag:

10.00 – 11.00     oudste kangoeroes, F en E
11.30 – 12.30     D en C
13.00 – 14.00     B en A

Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en zullen we bij verandering van de regels snel meebewegen en eventueel een nieuwe afweging maken.

TC en Bestuur