Hervatting van trainingen voor de jeugd

21 april 2020 | Nieuws, Van het Bestuur

Tijdens de persconferentie van vanavond is door het kabinet aangegeven dat per 28 april sporten in de buitenlucht voor kinderen onder de 12 jaar mogelijk is en daarnaast voor kinderen van 12 tot en met 18 jaar sporten in de buitenlucht is toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Voor volwassenen is sporten in groepsverband niet toegestaan.

Uiteraard is dit een mooie eerste stap voor ons en voor Nederland. Daarnaast is het belangrijk dat we als vereniging ook open staan voor niet leden die bij ons willen sporten.

Bovenstaande regels vragen om een lokale uitwerking, waarvoor het gemeentebestuur de verantwoordelijkheid draagt.
Deze uitwerking zullen we dus samen met de gemeente moeten maken.

De uitwerking vraagt creativiteit en bedachtzaamheid voor bestuur, TC, TC coördinatoren en trainers. Maar vooral ook van ouders, die zich moeten houden aan de voor hen geldende regels.

Ook de mogelijkheid om het clubhuis voor het ondersteunen van de trainingen te openen zal in deze uitwerking worden meegenomen.

Eind deze week zullen we een uitwerking communiceren om weer binnen de gestelde regels aan het sporten te gaan.

Als bestuur hadden we natuurlijk gehoopt dat alle (sport) activiteiten weer konden aanvangen. Maar we begrijpen dat de gezondheid van mensen belangrijker is. Het risico is nog te groot. We zijn blij dat onze jeugd tot 18 jaar wel weer mogen sporten. Als vereniging gaan we ons maximaal inspannen om de komende maanden een leuk programma te ontwikkelen met sport en spelactiviteiten. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd weer met vriendjes en vriendinnetjes kunnen optrekken en plezier kunnen maken. Dit zorgt gelukkig ook weer voor reuring, beweging en energie op de club!

Bestuur KCR