Joop Molendijk en Kaj de Waal trainer/coaches KCR A1 2022/2023

1 maart 2022 | Nieuws, Technische Commissie

De TC is verheugd te vermelden dat met ingang van seizoen 2022-2023 Joop Molendijk en Kaj de Waal zijn aangesteld als trainer/coaches voor KCR A1. Kaj zal hiermee zijn ingeslagen weg voortzetten, en Joop zal de opvolger worden van Mark van der Schelling, die een andere functie binnen de vereniging gaat vervullen.

In het verleden is Joop actief geweest als speler voor zowel KV Bolnes als CKV Sagitta. Als trainer heeft hij verschillende clubs- en teams onder zijn hoede gehad, waaronder DeetosSnel C-/B-Jeugd, Conventus en DVS’69 A-Jeugd en het tweede team van Vitesse. Gedurende het gesprek met Joop ontstond er een goede klik en kunnen wij ons vinden in zijn manier van korfbal. Hieronder stelt Joop zichzelf voor:

‘’Ik ben 34 jaar en ik woon momenteel in Zevenbergen. In het dagelijks leven werk ik bij een afbouwbedrijf in Ridderkerk, waar ik een aantal projecten begeleid. Ik kijk er naar uit om in augustus bij KCR te starten, een nieuwe groep en een nieuwe club, waar ik toch al de nodige mensen van vroeger ken. Ik hoop dat ik de groep een hoop kan leren, maar dat ik ook weer een hoop van hen kan leren. Het belangrijkste is om er met zijn allen vol tegen aan te gaan en er een mooi seizoen van te maken.’’

Kaj is een bekende voor onze club en is momenteel ook al trainer van A1. Kaj’s moderne kijk op korfbal, de klik met de spelers en zijn bevlogenheid om jeugd beter te maken en hen klaar te stomen voor een plek in de selectie, maakte het een eenvoudige keuze om met hem door te gaan. 

In combinatie met de aangestelde trainers voor KCR A2, Demi van Herwaarden en Pien Brouwer, completeren wij hiermee de staf voor de A-Selectie voor seizoen ’22/’23.

Wij wensen Joop, Kaj, Demi en Pien veel succes komend seizoen!

Namens de TC.