Kangoeroe vriendjes en vriendinnetjes training 11-7-2020

12 juli 2020 | Nieuws

Het was weer een spektakel van jewelste. We begonnen met de vraag, gaan we de sporthal in of blijven we toch buiten? De buienradar gaf precies rond 10.00 uur een mega bui aan die 30 minuten zou gaan duren. Uiteindelijke besloten dat het de sporthal werd. Achteraf erg blij want de buienradar had het dit keer goed voorspeld.

Om 09.30 uur met alle trainers de sporthal helemaal klaargemaakt voor de kangoeroetraining met vriendjes en vriendinnetjes en tevens de laatste training voor de zomervakantie.

Vanaf 09.50 uur druppelden alle kangoeroes met hun vriendjes en vriendinnetjes de sporthal in.

Om 10.00 uur begonnen we de training met ons beginspel. De spieren van de kangoeroes worden dan een beetje warm gemaakt voor de echte training. Ze krijgen een kleur of attribuut te horen en gaan dan snel deze kleur of attribuut zoeken in de zaal en leggen daar hun vinger op. Bijvoorbeeld: rood, korf, blauw, matje enz.

Na het indelen van de groepjes (dit keer waren het er 8 met maar liefst 44 kangoeroes) gaat iedereen van start bij een spelonderdeel.

  1. Korfschieten met balletjes (als je de bal door de korf gooit, mag je een balletje in het huisje leggen, als de tijd om is gaan we kijken hoeveel balletjes er in het huisje liggen.)
  2. Pion 1 t/m 10 omgooien
  3. Vangen en gooien
  4. Alfabetspel (een letter pakken, door de tunnel kruipen en dan kijken waar de letter past)
  5. Groot dartspel. (kinderen staan in een rijtje en proberen om de beurt met een pittenzakje in de 100 te gooien)
  6. Krokodillenspel (grote kring van matjes, krokodil in de midden, probeer de bal naar een ander te gooien zonder dat de krokodil hem probeert te onderscheppen)
  7. Dieren ontsnappen (dieren in de vorm van ballen ontsnappen en moeten door de kangoeroes weer gevangen worden en weer achter slot en grendel worden gedaan.
  8. Mario/kangoeroe vangers (de kangoeroes proberen de bal door de ring van de Mario en de kangoeroe te gooien)

We hebben allemaal 5 spelletjes gedaan, daarna met elkaar alles opgeruimd.

Pauze, met een bekertje water en een kaakje.

Na de pauze doen we altijd een gezamenlijk spel, dit keer met kleuren wegbrengen naar de juiste gekleurde hoepel.

Omdat er veel kangoeroes waren, hebben we 3 rijen gemaakt. Vooraan bij elke rij stond een trainer met een kleur die ze uitgereikt kregen om naar de juiste kleur hoepel te brengen. Dit was een hele uitdaging want als je niet uitkeek dan liep je tegen een andere kangoeroe aan als je weer een nieuwe kleur ging halen.

Daarna werd het kleurenkleed met een gat in de midden gehaald en konden alle kinderen het kleed vastpakken en wachten op de balletjes die in het kleed worden gegooid. De bedoeling is om door samen het doek heen en weer de wapperen alle balletjes door het gat te laten vallen.

Als laatste sluiten we altijd af met Jan Huigen in de ton. Dit keer hadden we heel de sporthal nodig om de kring te kunnen maken omdat we met heel veel kangoeroes waren. Uniek en erg leuk voor de ouders om vanaf de tribune dit te aanschouwen. Sommige ouders van heel kleine kangoeroes liepen ook mee in de kring, want die kangoeroes vinden het nog wel heel spannend zonder hun ouders.

Als afsluiting van dit seizoen was er voor alle kangoeroes en voor alle vriendjes en vriendinnetjes een zomerpresentje in de vorm van een tasje met een pakje Wicky, een doosje rozijnen en een belleblaas of een ander speeltje.

Ik wil alle kangoeroetrainers bedanken voor jullie steun en inzet. Zonder jullie was dit geen succes geworden.

Volgende training is na de zomervakantie op 29 augustus op de startdag van KCR.

 

Astrid Klok