Nieuws van achter de bar

28 september 2022 | Nieuws

Beste leden,

Het seizoen is in volle gang en ook wij als commissie horeca zijn blij met het feit dat we weer volop draaien. De zaterdagen zijn gezellig druk en met de vrijwilligers achter de bar en in de keuken doen we ons best om onze gasten zo goed mogelijk te helpen. Ook bij de soms grote drukte. We hopen daarbij op ieders begrip wanneer het soms iets langer duurt, maar staan altijd open voor ideeën als je denkt dat iets gestroomlijnder kan.

We hebben het al vaker aangegeven, maar voor een club van onze grootte blijft het uniek dat we bijna alleen met vrijwilligers werken. Van zaterdagochtend 8.00 uur tot laat in de avond en drie avonden doordeweeks.  Alleen de seniorenploegen krijgen bij ons af en toe een dienst van maximaal anderhalf uur ingedeeld, waarvoor zij één persoon moeten afvaardigen. We zien genoeg clubs om ons heen waar jeugd- en seniorenteams per maand een uur of tien moeten invullen, of waar spelers die geen vrijwilligerswerk doen per jaar voor 20 uur bardienst worden ingeroosterd!

Besef je goed dat onze situatie een luxe is. Wij willen dat zo lang mogelijk volhouden. Je kunt ons hier heel simpel bij helpen door:

  • je servetjes, theezakjes, rietjes en etensresten zelf in de prullenbak te gooien
  • lege glazen, kopjes en flesjes terug naar de bar te brengen
  • de stoelen even netjes terug te zetten zoals ze stonden, als je gezellig met je team bij elkaar hebt gezeten

Ook graag aandacht voor het volgende:

  • zie je dat een prullenbak helemaal vol is? Geef het aan achter de bar en gooi je afval er niet nog bovenop. Zelf een nieuwe vuilniszak vragen mag natuurlijk ook
  • niet met je schoenen op de bank of stoelen en graag ook geen kunstgrasschoen met zand op de tafels zetten

Bonnetjes
Bij het aanmaken van de bonnetjes is het gebruikelijk dat je eenmaal in de week betaalt. Zo hou je het voor jezelf en voor de club overzichtelijk. De laatste weken merken we dat het aantal bonnen oploopt, graag je aandacht hiervoor.

Heb je bardienst? Noteer dan bij het aanmaken van de bon altijd een voor- en achternaam. Dat voorkomt verwarring.

Aanmelden voor bardiensten
De afgelopen weken hebben we al wat nieuwe vrijwilligers aan onze groep mogen toevoegen. Dat is fijn, want alleen op die manier kunnen we onze ‘kilometervreters’ ook wat meer rust gunnen.

Lijkt het je leuk om mee te helpen achter de bar of in de keuken? Loop een keertje vrijblijvend mee als je wilt. Je kunt bij ons zelf aangeven hoe vaak, hoe lang en wanneer je bar- of keukendienst wilt draaien. Ook met enkele keren per jaar zijn we al geholpen. Je zult merken dat het super eenvoudig is om met onze apparatuur te werken. Aanmelden kan via bardiensten@kcrkorfbal.nl

Tot voor de bar (of nog beter: er achter)

Commissie Horeca