NK bij KCR – update kwartfinales

30 maart 2023 | Nieuws

Nog ruim twee weken en dan is sporthal De Wissel het toneel van de nationale titelstrijd in de B-. C- en D-hoofdklassen. Na afgelopen weekend zijn in alle leeftijdscategorieën de kwartfinalisten bekend. Komende zaterdag 1 april spelen alle poulewinnaars een thuiswedstrijd met als inzet een plek in de halve finales. Die worden op 8 april gespeeld in Harderwijk en Wageningen. De winnaars daarvan komen naar Ridderkerk voor de landstitel.

Deelnemers
Tussen de 24 deelnemers zien we ploegen terug uit vijf provincies. Uit de hoek van de Drechtsteden plaatste Albatros D1 zich en PKC heeft met B1 en C1 twee ijzers in het vuur. Hetzelfde geldt voor Nieuwerkerk, dat met B1 en D1 aan de play-offs start. De verdere inbreng uit onze provincie blijft ‘beperkt’ tot Fortuna B1, TOP (S) C1 en ONDO (G) C1.
Zuid-Holland is daarmee hofleverancier van deze kwartfinales (8), gevolgd door Gelderland.

Unitas (C 1, D1), de B1-ploegen van De Meeuwen, SKF en DVO zorgen er samen met Wageningen C1 voor dat er zes Gelderse teams nog in de race zijn.
Noord-Holland heeft met Koog Zaandijk (B1, D1) en Groen Geel (C1, D1) een kwartet ploegen in de afvaardiging.

De overige twee provincies hebben het keurig verdeeld. Heerenveen (B1, C1) en LDODK D1 zijn de Friese vertegenwoordigers. Utrecht levert Dalto (C1, D1) en MIA D1.

Veel clubs van naam, maar ook enkele outsiders met talentvolle lichtingen.

Het overzicht van de kwartfinales op 1 april: 

B
De Meeuwen – SKF
DVO – LDODK
Fortuna – Nieuwerkerk
PKC – KZ

C
Heerenveen – Dalto
Wageningen – Unitas
Groen Geel – PKC
ONDO (G) – TOP (S)

D
Heerenveen – Dalto                                           
MIA – Unitas
KZ – Albatros
Nieuwerkerk – Groen Geel

In Ridderkerk zijn we al heel voorzichtig aan het aftellen. Wil jij deze dag als bar-/ keuken vrijwilliger meemaken, dan kun je dat aangeven (als je dat nog niet gedaan hebt) via bardiensten@kcrkorfbal.nl. We willen proberen in shifts van twee uur te werken, zodat iedereen ook in de gelegenheid is om bij de wedstrijden te kijken. Volgende week benaderen we de personen die zich reeds opgaven.

Werkgroep ‘NK bij KCR’