NK-finales B, C en D bij KCR

12 maart 2023 | Nieuws

Voor de meeste teams van KCR eindigt op zaterdag 1 april de zaalcompetitie. Twee weken later staat er echt nog een grote korfbaldag in De Wissel gepland. Als KCR zijn we namelijk trots om te kunnen vertellen dat we zaterdag 15 april de organisatie hebben van finales om de landstitel in diverse leeftijdscategorieën. Waar later op de dag de A-junioren en de beste teams uit de Korfballeague in Ahoy’ om de hoogste eer strijden, daar worden in Ridderkerk de NK-titels van de B-, C- en D-hoofdklassen verdeeld.

Inmiddels is een werkgroep actief waarvan iedere tak op zijn aandachtsgebied met de voorbereidingen bezig is. Wedstrijdzaken, ontvangst supporters, begeleiding teams, veiligheid, horeca: er valt genoeg voor te bereiden.

Hoe gaat de aanloop eruitzien?

In iedere leeftijdsklasse (B, C en D) bestaat de competitie uit vier hoofdklassepoules. Op 1 april spelen de nummers 1 van iedere poule thuis tegen de nummer 2 uit een andere poule. Per leeftijdscategorie blijven er na deze dag vier halvefinalisten over. Die spelen op 8 april tegen elkaar in Harderwijk of Wageningen (in iedere plaats een B-, C- en D-wedstrijd). De winnaars daarvan komen dus op 15 april naar Ridderkerk om daar te strijden om het Nederlands Kampioenschap.

Exacte tijden van de wedstrijden en de volgorde zijn nog niet bekend. Dit heeft te maken met het programma in Ahoy’ (en eventueel betrokken clubs) en de aanreistijd van de finalisten. De wedstrijden worden sowieso in de ochtend en de vroege middag gespeeld.

In de aanloop zullen we iedere week een update geven op de website over de stand van zaken en de ploegen die al definitief geplaatst zijn voor de kwartfinales.

Zeker voor wat betreft de verkopen en logistiek in het clubhuis zijn er veel helpende handen nodig. Hiervoor kun je je alvast aanmelden op bardiensten@kcrkorfbal.nl. Het ligt in de bedoeling om iedereen maar een uurtje of twee in te zetten, zodat je ook wat van de sfeer en de wedstrijden in de hal kan meepakken als je dat wilt.

Het kan ook zijn dat er vanuit de club nog andere zaken zijn, waarbij hulp gewenst is. Ook dan zal via de website de vraag gecommuniceerd worden.

Wij kijken alvast uit naar 15 april.

Werkgroep ‘NK bij KCR’