Ook KCR E3 is kampioen!

19 juni 2022 | Nieuws, Wedstrijdverslagen

Na in het najaar al net naast het kampioenschap te hebben gegrepen, maakte KCR E3 dit voorjaar weer kans op de veld-titel. Eigenlijk was voorafgaand aan de wedstrijd het kampioenschap al een feit, maar er was nog wel minimaal 1 punt nodig om het kampioenschap niet te hoeven delen met 1 of 2 andere ploegen. De dames en heer van E3 waren dus vastberaden om te winnen, en met een gedeeld kampioenschap geen genoegen te nemen!

Het was al vroeg warm en we verzamelden om 9.30u bij KCR om vervolgens in kolonne naar Rotterdam Zuid te rijden. De tegenstander van vandaag was OZC E1, waar eerder in de competitie al een keer van gewonnen was. Helaas waren coaches Bo en Wiënska vandaag verhinderd, maar gelukkig kon Marit hun taak vandaag waarnemen.

Met alle waterbidons langs de kant goed gevuld voor de nodige verkoeling, konden onze sterren van start. Beide ploegen wisten dat het kampioenschap op het spel stond, en dat was in het spel terug te zien! Er werd fel om iedere bal gestreden, en al na een paar minuten wist ‘DeLuz’ (sterspeelster van OZC) de korf te vinden: 1-0. KCR kreeg hierdoor nog een extra boost en binnen no-time schoot Alysia 2x raak. Vervolgens was het Romy die de stand voor het 1e kwart op 1-3 zette.

In het 2e kwart begon OZC wederom sterk en scoorde de 2-3. Even later vergrootte Thijs weer de voorsprong door de 2-4 te maken. Na de langere rustpauze werd de sterspeelster van OZC gewisseld en kwamen er dus mogelijk kansen op verdere uitbreiding van de voorsprong. Alysia zorgde inderdaad voor de 2-5, maar door 2 doelpunten van OZC en 2 gemiste strafworpen van KCR naderde OZC tot 1 doelpunt verschil. Milou scoorde net voor het einde van het 3ekwart nog de 6-4. De drinkpauze was in deze fase van de wedstrijd erg welkom, want het was inmiddels tegen de 30 graden en de energie begon op te raken. Marit hield een laatste peptalk, waarna we aan de laatste 10 minuten konden beginnen.

Romy zorgde met een mooi schot voor de 4-7, zodat de ouders langs de lijn weer even rustig adem konden halen. OZC had – toegeschreeuwd door hun inmiddels schorre coach – weer een opleving en naderde wederom tot 1 doelpunt verschil: 6-7. Gelukkig zorgde Eva nog voor een mooi slotakkoord door de 6-8 binnen te schieten en zo was het kampioenschap nu echt een feit! De kroon op een mooi seizoen waarin de kinderen stuk voor stuk veel geleerd hebben en ze -mede dankzij Bo en Wiënska – een echt team zijn geworden.

Op de foto vlnr: Thijs, Eva, Milou, Romy, Alysia