Op vrijdag 28 december is op 76-jarige leeftijd overleden: Jan Koutstaal

29 december 2018 | Nieuws

Jan was al sinds 1958 lid van KV Bolnes en na de fusie lid van KCR. Jan was erelid van KCR vanwege zijn 50- en inmiddels meer dan 60 jaar lid zijn.

Op velerlei wijze was Jan een zeer betrokken lid en vrijwilliger van zijn club. Eerst voor KV Bolnes, waarin naast het spelen op hoog niveau in de jaren ’60, ook meerdere jaren bestuurslid is geweest. Tweemaal is hij een periode voorzitter geweest van de vereniging. Veel werk verricht op het gebied van korfbalzaken zoals TC. Maar ook op het veld en langs de lijn bij het coachen en trainen.

De meeste energie en vrijwilligerswerk heeft hij besteed aan alles wat met accommodatie te maken had. De bouw van het clubhuis van Bolnes, aanleg van kunstgrasvelden, betrokken bij onderzoek naar een sporthal. Noem het maar op, Jan had daar een belangrijke rol in. Jan zei altijd dat hij liever een klauwhamer dan een voorzittershamer in zijn handen had.

Voor al het vrijwilligerswerk is Jan benoemd tot lid van verdienste.

Ook de fusie naar KCR heeft Jan altijd gesteund. Hij was er trots op dat de fusie slaagde en dat het korfbal weer op niveau kwam in Ridderkerk.

Zijn fanatisme kwam er soms uit door na een wedstrijd nog even fijntjes aan te geven en voor te doen hoe je een strafworp of doorloopbal hoort te nemen. Kenmerkend waren daarbij zijn gebaren en stemverheffing. Voor velen die hem goed kenden wel een herkenning. Zo was hij vroeger ook zelf in het veld bij het spelen. Een rustige man om samen mee te praten, maar bloedfanatiek als het om het spelletje korfbal ging.

Meestal samen met zijn vrouw Corrie was hij bij wedstrijden van KCR 1. Of dat nu thuis was of ver weg. Dan gingen ze met de bus mee, of reed hij zelf.

Jan was op de achtergrond ook altijd zeer betrokken bij alles wat met de nieuwe accommodatie te maken had. Hij was er trots op dat we het uiteindelijk toch voor elkaar hebben gekregen.

Kortom, een clubmens waar wij trots op kunnen zijn.

In 2017 werd bij Jan de ziekte ALS geconstateerd. Hij is vanaf dat moment niet meer in staat geweest om naar KCR te komen. Zijn lichaam ging dusdanig hard achteruit dat hij ook zelfs niet meer naar huis kon. Ziekenhuis en verpleeghuis waren zijn laatste verblijfplaatsen.

De ontwikkeling en bouw van onze nieuwe accommodatie heeft hij daarom ook alleen maar vanaf zijn ziekbed kunnen volgen. Heel triest en jammer, maar trots was hij wel.

De laatste weken ging het hard achteruit. Hij kon al geruime tijd nauwelijks of niet meer praten.

Jan Koutstaal is 76 jaar geworden.

In Jan zullen we een warm en geïnteresseerd clubmens missen, maar dat gemis zal er vooral zijn voor zijn vrouw Corrie, zijn kinderen Trudie, Petra en Marjan en verdere familie. Bruno en Puck Hoogstad en de andere kleinkinderen zullen hun opa missen.

Jan is niet meer, maar de herinneringen aan hem zijn blijvend.

De dankdienst wordt gehouden op donderdag 3 januari om 13.30 uur in de Christus is Koning Kerk, Juliana van Stolbergstraat 44 te Ridderkerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden  op de begraafplaats “Vredehof” aan de Lagendijk 114 te Ridderkerk, omstreeks 15.00 uur.

Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren.

Namens het bestuur KCR
Jos de Vos