Opening terras

26 mei 2021 | Nieuws

De versoepelingen die op maandag 17 mei definitief werden bevestigd geeft ons als club de ruimte om ons terras te openen. Sommigen van ons hebben elkaar al maanden niet meer gezien of gesproken en dat kan perfect op het terras. We willen in ieder geval de mogelijkheid bieden voor onze leden om elkaar te ontmoeten.

De bedoeling is om voorlopig iedere week op vrijdag- en zaterdagmiddag ons terras open te stellen. Dit doen we wel onder de voorwaarden die het RIVM ons stelt. KCR zou KCR niet zijn als we deze kans voorbij lieten gaan. Het moet echter wel droog en acceptabel weer zijn, waarbij we grotendeels afgaan op de weersvoorspellingen. Bij slecht weer kunnen we namelijk niet naar binnen vluchten. Hou daarom onze website en social media in de gaten voor info over de openstellingen. Let op: komend weekend is er al direct een aangepast schema, want dan zijn we alleen op vrijdag open.

De situatie is voor ons ook nieuw. Vooralsnog werken we niet met reserveringen. Bij een maximum van 50 personen is ons terras echter wel vol, omdat we de richtlijnen moeten aanhouden. Komende vrijdag is bij droog weer het terras vanaf 16.00 uur geopend. In verband met het korfschieten slaan we zaterdag 29 mei wel over. Het terras zal dan gevuld zijn met deelnemers. Publiek is namelijk niet welkom bij trainingen en wedstrijden, dus ook niet bij het korfschieten. Zo zie je maar hoe lastig het is om ons aan alle regels te houden en waar we allemaal rekening mee moeten houden. We hopen op ieders begrip hiervoor.

In korte lijnen:

 • De Wissel is een priklocatie, waar beveiliging en looplijnen aanwezig zijn. Wanneer je op de fiets komt, volg dan zeker de aanwijzingen van de beveiliging op. Waarschijnlijk zal je het laatste stuk met de fiets aan de hand moeten lopen.
 • Terras is aanvankelijk vanaf 16.00 uur geopend.
 • Bij aankomst meld je je binnen. Hier worden de contactgegevens genoteerd, waarmee dus de verplichte reservering ook direct geregeld is. De gezondheidscheck en verdere info vul je in via de aanwezige QR-code.
 • Er wordt je een plaats op het terras toegewezen.
 • Op het terras wordt niet gerookt.
 • Bij het bereiken van het maximale aantal van 50 personen is er geen mogelijkheid meer om op het terras plaats te nemen.
 • Qua keuken is er de mogelijkheid tot bestellen van diverse bittergarnituur en ‘koude plankjes’. Er is geen mogelijkheid tot bestellen van frites of grote snacks. Tosti’s zijn wel mogelijk.
 • Bij bestellen, afrekenen of toiletbezoek (alles binnen) is een mondkapje verplicht.
 • Om uiterlijk 19.30 uur is de laatste ronde. Om 20.00 uur dien je het terras verlaten te hebben.

In het kort:

 • Komende vrijdag terras open vanaf 16.00 uur, 19.30 uur laatste ronde.
 • Komende zaterdag terrein alleen toegankelijk voor deelnemers korfschieten (en jeu de boulesleden). In verband met de reeds lang geplande online Quiz die vanuit het clubhuis uitgezonden wordt, is de laatste ronde op het terras op zaterdag om 18.30 uur.

Wij gaan uiteraard uit van ieders medewerking en begrip voor onze keuzes, zodat we allemaal van deze versoepeling kunnen genieten. En ook wij hopen dat er snel nog meer mogelijk is, maar dit is alvast een aardig begin.