Oproep nieuwe vrijwilligers

12 februari 2019 | Nieuws

De afgelopen maanden hebben we behoorlijk kunnen wennen aan ons nieuwe onderkomen. Ook voor ons als commissie ‘Bar en keuken’ is het een genot om in de nieuwe ‘werkomgeving’ te mogen opereren. Er zijn voor ons wel wat zaken behoorlijk veranderd. Waar in het verleden eind oktober voor ons een rustige periode aanbrak, daar gaan we nu heel de winter door. En dat vraagt nogal wat van de groep vrijwilligers.

Vergeleken met de veldcompetitie zijn er wel verschillen. Omdat er in de zaal meestal maar een wedstrijd tegelijk gespeeld wordt, zijn er minder piekmomenten. De dag duurt echter een stuk langer en dat vraagt ook meer invulling. Zeker rondom thuiswedstrijden van de selectie waar soms 8 of 9 mensen tegelijk in touw zijn.

Daarom zijn we erg blij met club enthousiaste vrijwilligers, die zich de afgelopen maanden vaak heeft ingezet om u, als lid of ouder, van een drankje of broodje te voorzien. Maar ook onze vaste vrijwilligers vinden het op zaterdag wel eens prettig om aan de andere kant van de bar plaats te nemen, een wedstrijd te bekijken of gewoon eens wat anders te doen zonder verplichtingen tegenover KCR. Sinds dit seizoen is er gelukkig uitbreiding door de aanwijzing voor bardiensten door seniorenteams. De manier waarop dit door de teams is opgepakt, verdient een compliment.

Voor een club van de grootte van KCR is het daarnaast nog steeds vrij uniek dat wij werken zonder verplichte bardiensten voor ouders van jeugdteams.

Doen de ouders dan niks? Nee, dat is niet waar. De afgelopen periode is onze groep vrijwilligers uitgebreid met een paar enthousiaste ouders. Maar dat mogen er best wat meer worden als je ziet hoeveel jeugdteams we hebben. Daarom hebben wij ons ten doel gesteld om op korte termijn de groep vrijwilligers uit te breiden.

U mag zelf aangeven hoe vaak u per jaar wilt meedraaien (eer is geen minimum, met iedere dienst zijn wij geholpen)

• U mag zelf kiezen of in de keuken of achter de bar wilt meedraaien
  • Ervaring is niet vereist. Met onze huidige kassasystemen en uitgebreide keuken is alles zo gewend.
  • U staat nooit alleen. Ouders worden altijd ingedeeld met ervaren vrijwilligers.
  • Tijdens de diensten is er absoluut ook tijd voor een praatje. Zo leert u de vereniging en haar leden ook beter kennen.
  • Besef dat we bij KCR zonder verplichte ouder-aanwijzing in een unieke situatie zitten. Vele handen maken licht werk.
  • Een goede barbezetting draagt bij aan een goede verkoop. Dat de vereniging hierdoor de zaken kan ontplooien die goed zijn voor de club, behoeft geen uitleg.
  • Het is altijd ontzettend gezellig!

Vrijblijvend informatie? Dat kan door te mailen naar inkoop@kcrkorfbal.nlof te bellen met Martijn Gorter (06-42110378). U mag ook Henny van de Pavert aanspreken. Hij is coördinator bardiensten. (pavert82@upcmail.nl)