Scheidsrechterszaken

25 september 2022 | Nieuws

Scheidsrechterszaken

Allereerst een zeer groot compliment voor alle scheidsrechters die hun verantwoording in het team genomen hebben en al gefloten hebben of nog gaan fluiten de komende weken. Grote klasse! Door jullie inzet kunnen alle wedstrijden gespeeld worden. 

Inmiddels is de competitie 2 weken onderweg. Ook zijn we 2 weken onderweg met het aanwijzen op team. Voorafgaand aan de competitie hadden we gevraagd om de lijsten ingevuld terug te sturen. Dit is door vrijwel alle teams ook (bijna) compleet gedaan. Hulde hiervoor. 
Ook de opkomst bij de wedstrijden is goed te noemen. Helaas alleen geen scheidsrechter bij A3 afgelopen zaterdag. Deze wedstrijd was een uur vervroegd ten opzichte van het oorspronkelijke programma. Door miscommunicatie is dit helaas niet bij het team van dienst en de scheidsrechter terecht gekomen. Heel fijn dat Olav deze gefloten heeft, ondanks dat hij de coach is van dit team. Super!
Ook bij C4 helaas geen scheidsrechter afgelopen zaterdag. Deze is gelukkig last-minute opgepakt door Marianne, waarvoor dank. 
Direct een tip voor iedereen. Op de website wordt het schema met aanwijzingen en de weekbrief meerdere keren per week aangepast. Kijk hier regelmatig naar. Dan kan het eigenlijk niet meer gebeuren dat er geen scheidsrechter aanwezig is. 

Goed om te zien dat een aantal hun 1e wedstrijd ooit gefloten hebben of op een veel hogere leeftijdscategorie/niveau gefloten hebben dan ze gewend zijn. Soms is dat wat onwennig en spannend geweest, maar uiteindelijk is dit vaak (erg) goed gegaan en viel het best wel mee. 
Voor spelers, coaches en toeschouwers geldt ook direct, wees aardig voor een scheidsrechter. Ook al ben je het misschien niet altijd eens met beslissingen. Eerlijk is eerlijk, vaak kijken we ook door een gekleurde KCR bril. Ook zijn er vrijwel nooit wedstrijden dat scheidsrechters meer fouten maken dan spelers. 
Daarom…bedank hem of haar ook even voor en na de wedstrijd. Elke scheidsrechter staat daar in zijn/haar vrije tijd! Bedenk dat het voor sommige (onervaren) scheidsrechters vaak best spannend is. Het heeft echt geen zin om dan te mopperen op een scheidsrechter. Wie dat wel doet weet het blijkbaar veel beter en kan zich direct aanmelden om de week erna een wedstrijd te fluiten om te laten zien hoe goed hij/zij kan fluiten. 

Om direct van de gelegenheid gebruik te maken. Dit jaar spelen het 1e tot en met het 7e, de A1, A2, B1, B2, C1 en C2 wedstrijdkorfbal. Dit betekent dat wij hiervoor ook scheidsrechters en/of beoordelaars moeten leveren aan de bond. Degene die dat voor KCR regelmatig doen zijn Martijn, Stefan, Bennie, Cor, Dirk, John en Gerard. 
In totaal moeten wij als vereniging in het hele seizoen (voor en na de zaal) 131 wedstrijden fluiten en/of beoordelen voor de bond. Dat is een flinke klus. Hier hebben we namelijk maar 14 speelrondes voor.
Dit betekent dat we 9 à 10 wedstrijden moeten doen per zaterdag. Na 2 zaterdagen staan we op 19 wedstrijden. We lopen nog mooi op schema, maar het zal een hele uitdaging zijn om dit vol te houden. 
Tussen de namen staat de naam Bennie. Bennie is met ingang van dit seizoen voor KCR gaan fluiten.
Zijn wedstrijden kunnen we heel goed gebruiken. Ben: van harte welkom binnen KCR !

Tot slot, op onze eerdere oproep om aan te geven of er behoefte is aan spelregelavonden of andere uitleg voor het fluiten van wedstrijden hebben wij geen respons ontvangen. Mocht hier behoefte voor zijn, geef dit dan aan! Ook voor de begeleiding voor, tijdens en na een wedstrijd op zaterdag kunnen jullie dit aangeven.

Piet Lagerwaard
Dirk Belder
Gerard Plaisier