Sfeerverslag KCR-Die Haghe.

4 juni 2018 | Nieuws |

Tsja, wat valt er te melden over een laatste wedstrijd om des keizers baard ? In ieder geval een ontspannen spelend eerste, dat weliswaar net niet kon aanhaken bij de gasten, maar wel liet zien dat het eigenlijk thuishoort in de overgangsklasse. Dus volgend seizoen maar weer snel promoveren zo stellen wij voor.

Verder ging het langs de kant meer over de wedstrijd tegen KVA ( heel veel stuurlui aan de wal…) en over het volgend seizoen (komt het nog wel goed met KCR ??).

Om maar eens met die laatste vraag te beginnen: zeker, dat komt goed. Maar dan moet vanaf nu zich de focus weer gaan richten op het technisch beleid. De nieuwe accommodatie is zo goed als klaar, de €50.000,- is bijna binnen, dus is het zaak weer meer energie, tijd en geld te gaan stoppen in de kern van ons bestaan, op een hoog niveau korfballen. Er is niet direct reden tot paniek, maar van een blik op de eindstanden worden we niet direct vrolijk: eerste gedegradeerd, derde gedegradeerd, A-1 idem, B-1 onderaan geëindigd. Dit leest niet fijn, maar het is wel zaak dat de hele vereniging wat betreft de sportieve prestaties een stapje extra gaat zetten. Makkelijk, te gemakkelijk is het om alleen te wijzen naar de TC, ook al zullen er vragen leven bij sommige besluiten. Over de gehele linie zal het bewustzijn moeten landen dat na een periode van min of meer vanzelfsprekend succes er nu gebikkeld zal moeten worden. En dat kunnen we, zeker weten.

Wat valt er verder te vermelden over afgelopen zaterdag ? Een beetje in de anonimiteit dartelden op veld drie de jonge honden van het negende over het arme Triade heen – en dit onder het goedkeurend toeziend oog van de bekendste buschauffeur van onze vereniging. Eindstand 19 -11. Graag hadden we hier vermeld dat de hoofdcoach van de kangoeroes bijna een derde van de gehele productie voor haar rekening heeft genomen (zes loepzuivere treffers), maar helaas is ons op een vrij duidelijke manier te kennen gegeven dat hier absoluut geen ruchtbaarheid aan mag worden gegeven. Jammer.

Complimenten voor alle KCR-leden die zich hebben ingezet voor de KCR-Wissel-loterij. We begrepen dat er ruim 6000 (zesduizend..) loten zijn verkocht, een topprestatie. Inmiddels hebben we vernomen dat de aanwezige notaris een diepgaand onderzoek is gestart naar een KCR-lid dat wel heel veel prijzen in de wacht wist te slepen. Lopende dit onderzoek mogen wij geen namen vermelden – dat hadden we graag gedaan.

Dan wacht ons de komende weken een aantal heerlijke gebeurtenissen: het KCR-bedrijventoernooi (vrijdag 8 juni), het mix-toernooi ( 9 juni), een heuse BALV ( ja, ja waar staat deze afkorting voor ??), het traditionele brouwerij-uitstapje (datum en locatie zijn strikt geheim), de inmiddels net zo traditionele eind BBQ voor de harde kern van het 7e, 8een 9eteam ( ook hierbij zijn datum en locatie geheim – wat betreft de locatie een tipje van de sluier: denk aan een Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar en je komt in de buurt).

En last but not least: naast het feit dat we zaterdag afscheid namen van een aantal spelers, was het ook de laatste keer dat Glenn de Vries bij KCR langs de lijn stond. Glenn, dank voor je inzet en betrokkenheid – het ga je goed.

Tot zover,
Kabaal Club Ridderkerk,