Statiegeld

4 mei 2022 | Nieuws

Let jij ook op ons statiegeld?

Nu de veldcompetitie volgende week de volgende fase ingaat, willen wij onze leden en gasten even bijpraten over het statiegeld op plastic flesjes.

Over de plastic flesjes die je bij ons koopt, betaalt KCR aan de leverancier 15 cent statiegeld. Wij berekenen het statiegeld nog steeds NIET door aan onze leden en gasten. Hierin zijn wij als club vrij uniek. Dit kunnen wij alleen volhouden als ook het grootste deel van de flesjes in onze inzamelkliko terugkomt. Op dit moment wordt er nog te veel zomaar in de prullenbakken buiten gegooid. En dat is niet nodig.

Onze ‘maandagploeg’ kan ze er ook niet meer uitvissen, omdat later in het weekend onze prullenbakken door ‘professionele’ flesjesjagers bezocht worden. Dit is echt waar !

Dus probeer erop te letten dat deze flesjes bij ons terugkomen en wijs elkaar er ook op. Het gaat al best goed, maar kan altijd nog beter.

Om de kostenderving zo laag mogelijk te houden willen wij het liefst alle flesjes weer terug hebben. En dan kunnen deze flesjes op de juiste manier gerecycled worden, zodat je bijdraagt aan een beter milieu.

Wat is ook handig om te weten?
De flesjes mogen niet ingedeukt of klein gemaakt zijn. Het etiket mag er ook niet af zijn. In beide gevallen wordt het statiegeld niet uitgekeerd.

Niet alleen flesjes die bij ons verkocht worden, mogen in de kliko. Alle flesjes waar het inmiddels bekende logo opstaat, kunnen in de zak. Diverse leden storten flesjes vanuit hun werkgever af en daarmee is de club uiteraard erg blij.

Bij de ingang van het clubhuis staat de speciale inzamelkliko. Dank voor je medewerking.