Trainersontbijt zaterdag 18 september 2021

20 september 2021 | Nieuws

Afgelopen zaterdag heeft de inmiddels traditionele trainersbijeenkomst plaatsgevonden in het clubhuis van KCR. Dit ging ouderwets gepaard met een (uitstekend geregeld) ontbijtje, waarvoor veel dank. Het was erg fijn om te zien dat er ongeveer 40 trainers aanwezig waren, ondanks het redelijk vroege tijdstip van 08.00 uur.

De belangrijkste agendapunten van deze bijeenkomst waren de (gewijzigde) opzet van de technischie commissie/kernteam, de verhouding tussen coördinatoren/oefenmeesters, kaders voor spelers/trainers, Jeugd Ontwikkelings Plan (JOP) en verdere praktische zaken zoals het gebruik van materiaal, scorebord en KNKV app.

De TC ziet er vanaf dit jaar ietwat anders uit. Zo wordt er vanaf nu gewerkt met vaste aanspreekpunten vanuit het kernteam. Ook bestaat er vanaf dit seizoen een Jeugd TC (JTC) en een Senioren TC. Rollen en verantwoordelijkheden zijn in onderstaande presentatie terug te vinden. Er zijn nog enkele TC-functies vacant, mocht je een suggestie hebben of zelf geïnteresseerd zijn, laat dat dan vooral weten via kernteamtc@kcrkorfbal.nl

Voor elke leeftijdsklasse is er een coördinator, die in samenspraak met de trainers en oefenmeesters een driehoek vormt. De coördinator zal daarin voornamelijk organisatorisch handelen, terwijl de oefenmeester beschikbaar is voor korfbaltechnische vraagstukken (denk aan individuele begeleding trainers/spelers).

Wij zijn verheugd te melden dat er na deze sessie ongeveer 10 aanmeldingen zijn binnengekomen voor het starten van een KT-cursus.

Voor de geïnteresseerden, of trainers die niet alles hebben opgeslagen (we noemen geen namen Daan L ;-)), de presentatie en het filmpje zijn hieronder terug te vinden.

TC KCR

 

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=3ag5xkwLYvo
Bron: https://sportplezier.nl/trainercoach-4inzichten

Presentatie Trainersbijeenkomst KCR

Trainersbijeenkomst-KCR