Het spel

De afdeling Jeu de Boules is ook een onderdeel van de vereniging KCR. Een Jeu de Boules-wedstrijd wordt gespeeld door 2 teams van 2 spelers die tegen elkaar spelen. Voor aanvang van de wedstrijd wordt door een van de teams het butje (balletje) gegooid. Alle deelnemers hebben 3 ballen en proberen hiermee zo dicht mogelijk bij het butje te gooien. Per menne (beurt) kan het team punten vergaren en wie het eerst bij de 13 punten is heeft gewonnen.

Interne competitie

De KCR-boulers gooien alleen voor de gezelligheid. Wel wordt er wekelijks een interne competitie gehouden. KCR is aangesloten bij de Regio Rijnmond, samen met 17 andere verenigingen, die allemaal ca. 3 toernooien per jaar organiseren. Klik hier  voor de toernooikalender.

Wanneer en waar

De jeu-de-boulers zijn elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur aanwezig op het veld. Het spel wordt gespeeld op speciaal hiervoor geschikte jeu-de-boules banen.

Informatie

Wil je ook eens kennismaken met het Jeu de Boules-spel dan ben je van harte welkom. Kom eens langs om een kijkje te nemen en een balletje mee te gooien. Voor vragen kan je contact opnemen met:

Contactadressen: Telefoon: E-mail:
Ben van Beekom 0180-410179 beekom39@gmail.com