Kangoeroes (2-5 jaar)

De kangoeroe, wie kent het beestje uit Down Under niet?!

Met de snelheid, wendbaarheid en sprongkracht heeft het dier veel eigenschappen die goed van pas komen in de korfbalsport. Bovendien heeft de kangoeroe een buidel, waarin jonge kangoeroes bescherming en warmte kunnen vinden. Vandaar dat de naam “Kangoeroe Klup” is gekozen voor de jongste leden.

Wat doen we eigenlijk?

Als kangoeroe maak je kennis met vaardigheden die bij het korfbal horen. Ook is de kangoeroe Klup een veilige en warme plaats voor de allerkleinsten binnen KCR. Dit zijn kinderen in de leeftijd van twee tot en met vijf jaar. Bij de kangoeroes maken de kinderen spelenderwijs kennis met korfbal. Het korfbalspel staat niet centraal; de kinderen leren waardevolle vaardigheden die later goed van pas zullen komen. Niet alleen wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd door bijvoorbeeld het gooien en vangen van een bal, ook leren de kinderen om samen te werken en op hun beurt te wachten.

Volop in beweging

Hiermee speelt de Kangoeroe Klup ook in op de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het bijbrengen van normen en waarden en ook in de preventie van obesitas bij kinderen. De kangoeroes zijn tijdens een training namelijk volop in beweging.

Doe mee!

De trainingen van de Kangoeroes vinden zowel op het veld als in de zaal plaats op zaterdagmorgen en worden verzorgd door een team van enthousiaste begeleiders.

De eerstvolgende trainingen zijn op 2, 9, 16, 23, 30 september en 7 oktober.

Heb je vragen over de Kangoeroe Klup? Aarzel dan niet en neem contact op met Astrid Klok via klok0164@planet.nl of 06-10835147 of maak een praatje voor of na één van de trainingen.