Sfeerimpressie op weg naar de zaal

5 november 2023 | Kabaal Club Ridderkerk, Nieuws

Nu de herfststormen Ciaran en Domingos over het land razen en de volgende stormen klaar staan (stormen met de poëtische namen Eerlijkduurthetlangst, FeyenoordForEver en Gerrithiemstra), nu ook de zondagrust wreed verstoord wordt door de buurman met de bladblazer, als dit alles plaatsvindt dan weet iedereen met korfbalgenen dat het tijd is om de gure omstandigheden van buiten te verruilen voor de warmte, gezelligheid en geborgenheid van de zaal.

Bij het begin van het zaalseizoen hoort natuurlijk ook een terugblik op de eerste helft van het veldseizoen. Net als bij velen overheerste aanvankelijk ook bij ons na de thuisnederlaag van het eerste tegen Angstgegner Merwede de teleurstelling: kampioenschap verspeeld. Maar na een paar dagen landde toch vooral het besef dat dit vrijwel geheel nieuwe team boven verwachting goed heeft gepresteerd door zich vrij eenvoudig te handhaven. En de sprong naar de hoofdklasse zou waarschijnlijk ook te vroeg zijn gekomen. De degradatie van het tweede is jammer, maar daar tegenover staan de kampioenschappen van o.a. het vierde, de C-1 en van de ploeg met de hoogste gemiddelde leeftijd van de vereniging, het elfde.  Tijdens de afgelopen ledenvergadering bleek bovendien dat KCR nog altijd groeiende is – na de vergadering inmiddels weer 16 leden erbij, en zo gaat het maar door. En we zijn wereldkampioen whaha!

Kortom, we kijken met een goed gevoel terug op de start van het seizoen. Wat de zaal ons gaat brengen voor het team van Steven is een beetje koffiedik kijken. In de breedte is de selectie beter geworden met de terugkeer van Gaby en Floris-Jan-Bode Bos, dat is dus goed nieuws. In de poule relatief onbekende teams zoals Reeuwijk en Erasmus, maar ook voormalige korfbalgrootmachten zoals Oranje-Wit, VEO en zeker BEP. We durven een stoere voorspelling te doen. Op 9 maart 2024 reizen we met twee volle bussen af naar MFSA De Beuk te Purmerend om daar naaste concurrent BEP te bestrijden (MFSA staat voor multi functionele sport accommodatie, dus wat anders dan zomaar een sporthal. Veertien kleedkamers lazen we net, oppassen dat je elkaar niet kwijtraakt dus). Met nog 10 seconden op de klok knalt Jesse vanaf de middellijn de winnende 30-31 binnen. Een heerlijk vrolijke chaos in de bussen op de terugweg. De week erna wordt in de mono functionele sporthal De Wissel het karwei netjes afgemaakt tegen het arme Nexus, dat met 28-12 wordt weggeblazen. Kampioen! Nu we toch aan het dagdromen zijn: zaterdag 1 juni, het heilige gras van Wembley. De Trots staat in de verlenging op 2-2 tegen Machester City, extra tijd. Santi Gimenez stuurt Aké het bos in en vindt de kruising achter een kansloze Ederson. Op 2 juni begroeten 650.000 uitgelaten mensen de ploeg op een afgeladen Coolsingel…

Maar goed, eerst zaterdag maar eens van Reeuwijk zien te winnen.

We hebben er zin in!

Tot zover,

Kabaalclub Ridderkerk,

Supportersvereniging KCR