Sfeerimpressie zaterdag 11 februari: A1, KCR-2, KCR-1……

12 februari 2017 | Kabaal Club Ridderkerk

Zelden zal de Fakkel er zo mooi hebben uitgezien als afgelopen zaterdag, een dag waarop een voorschot werd genomen op de komende Valentijnsdag. Al op vrijdagavond was de harde kern van de Kabaalgroep druk in de weer met opblazen en bevestigen, goed te zien dat bij deze groep veel jonge honden zaten. Zaterdagochtend spandoeken erbij, prachtig allemaal.

Dus met de eerste “H”, de “H” van Harten, zat het wel snor.

Op naar de tweede “H”, Hoofdklasse voor het tweede. Maar eerst aandacht voor de toekomst van KCR, de jeugd. De A-1 rekende in een rechtstreeks duel gedecideerd af met één van de laatst overgebleven concurrenten, KCC-A2: 25-21. Zaterdag wordt de A-1 (zo is tenminste de planning) kampioen in Goes, tegen Tsjoba. Ver weg ? Welnee, Hearrenfean is ver weg. We verwachten zaterdag dus een lange, lange stoet auto’s richting Zeeland. Ook de A-2 en A-3 hebben overigens nog kampioenskansen, heel goed.

Daarna het tweede. Heel veel vrienden, bekenden en familieleden op de tribune. De Kabaalclub liet zich nadrukkelijk horen, maar helaas, Tweemaal Zes weigerde medewerking te verlenen aan het feestje. Op karakter bleven de tweedelingen knokken voor wat ze waard waren, het team kwam nog heel dicht bij, maar niet dichtbij genoeg. Dan maar volgende week in Harderwijk toeslaan. Lettende op de ranglijst is dat geen appeltje-eitje. Eieren genoeg trouwens in de regio Harderwijk. De tweede “”H” dus nog even niet gelukt.

Over het eerste kunnen we dit keer kort zijn. Twaalf toonde vooral in de tweede helft aan straks terecht kampioen te worden. Hun formule: heel zuiver schieten… Verlies voor het eerste, maar zoals we hoopten verloren Hearrenfean en de Fruithapjes ook hun wedstrijden, zodat twee wedstrijden voor het eind het eerste veilig is.  Derde “H” gelukt dus. Een formidabele prestatie, laten we dat niet vergeten. Succes is een beetje vanzelfsprekend geworden binnen KCR, maar redelijk relaxed handhaven in de overgangsklasse, da’s niet niks. Complimenten voor Glenn en zijn manschappen. Nee, man/vrouwschappen…

Inmiddels regent het kritische vragen bij de Kabaalclub: hoe kan het dat één van de twee prijzen ( een gulle gift van één van onze heerlijke sponsoren, de alom bekende Theetuin uit Rijsoord – twee keer een uur bowlen voor maar liefst zes personen) terecht komt bij de charmante vrouw van de speaker ? Dat heeft natuurlijk te maken met de liefdessfeer die deze dag in de Fakkel hing, maar ook met de adviezen van de broer van de speaker (Hans) een broer die zoals bekend telepathische gaven heeft. De prijs overigens netjes weggeven aan het ventje dat de frisbee heeft gegooid.

Verder valt te vermelden dat het derde officieel veilig is en dat de Coolsingel weer een stukje dichterbij is gekomen wha ha.

Tot zover,
Kabaal Club Ridderkerk,
Supportersvereniging KCR.