Maassluis A1 – KCR A1 01-02-2020

3 februari 2020 | Nieuws, Wedstrijdverslagen

Door Jack Vickery 

Deze week heb ik besloten het wedstrijdverslag op mij te nemen, aangezien ik nog niet aan de beurt ben geweest. 

Maassluis A1 is voor ons zeker geen onbekende ploeg. We hebben ze zowel op het veld als in de zaal als tegenstander gehad. Zoals de meesten weten waren de uitslagen van de gespeelde wedstrijden niet al te best voor KCR A1. Deze wedstrijd zou dus een pittige worden. 

Afgelopen dinsdag zijn wij bijgestaan door Mark, omdat Bas er niet was. Hij nam deel aan het resterende deel van de training, waarin we gingen partijen. Tijdens het partijen kregen wij de opdracht om zo dicht mogelijk te verdedigen. Hierdoor werd de aanval genoodzaakt om veel te bewegen en onder druk te schieten. Naar mijn mening zorgde deze partijvorm ervoor dat iedereen strijdlust kreeg. 

Die strijdlust hadden we zeker nodig voor onze wedstrijd tegen Maassluis A1. De mentaliteit van de A1 was in tegenstelling tot voorafgaande wedstrijden erg sterk. Tijdens de bespreking hebben we beelden tegen Swift A1 teruggekeken. Peter gaf ons hier “feedforward”. 

Ik voelde veel spanning voor de wedstrijd. Ik wist namelijk dat we vroeg of laat echt moesten gaan winnen om degradatie te voorkomen. De A1 heeft veel aan de training van Mark gehad. Naomi scoorde namelijk meteen een doelpunt met druk. Maassluis heeft ook goede schutters. Dat bleek uit het tegendoelpunt van mijn heer. 

Onze voorsprong liep steeds verder op. De A1 stond in de loop van tijd 8 – 4. Dit gaf ons nog meer reden om door te zetten. Helaas schoten de heren van Maasluis opeens 1 op 1. Toen stonden we nog maar met 1 punt voor. Vanaf dit moment ging de score gelijk op. 

In de laatste minuten stonden we 18 – 15 na een doorloop van Naomi. We hoefden de wedstrijd alleen maar uit te spelen. Dit ging niet als gepland, want we kregen twee doelpunten tegen. Het stond 18 – 17. Door Steen onder de rebound te zetten konden we een lange aanval neerzetten, waarin mijn schot eindelijk resulteerde in een doelpunt. We stonden 19-17 met twee minuten op de klok. Toch kreeg ik het weer voor elkaar om een strafworp te veroorzaken. Hiermee heeft KCR A1 de wedstrijd afgesloten met 19 – 18. 

Bij elk doelpunt van KCR ging het publiek helemaal los, met name de selectie. Dit heeft naar mijn mening echt bijgedragen aan de wedstrijd. De wedstrijd hebben we dus echt samen gewonnen. Zaterdag spelen we in Zeeland tegen Fortis A1. Ook hier zijn we van plan de punten mee naar huis te nemen!