Sfeerimpressie KCR – DVS 69

13 februari 2023 | Kabaal Club Ridderkerk, Nieuws

Zevenenzestig doelpunten in twee wedstrijden, dat zal niet vaak gebeurd zijn in de geschiedenis van onze mooie vereniging. Toch was de beleving afgelopen zaterdag in een prachtig versierde Valentijns-Wissel heel anders dan afgelopen zaterdag uit bij Merwede. In Sliedrecht werd een lastige wedstrijd verwacht. Dat gevoel heerste toen ook op de fel meelevende tribune. In de Wissel was het afgelopen zaterdag, met alle respect, veel rustiger op de tribune. En daarmee doen we het eerste een beetje tekort. Want ook tegen de ploegen die niet direct meedoen in de titelrace moet er de goede focus en scherpte zijn. En die was er gelukkig. Na ruim tien minuten was de marge al zes doelpunten verschil waarmee in feite de wedstrijd gespeeld was. Onder leiding van Remon (in de vorm van zijn leven en goed voor 12 doelpunten) bleef het team DVS opjagen en nam het geen gas terug. Mooi was het om te zien hoe Thom tegen een heer die een kop groter was toch bijna alle rebounds pakt. Ook zagen we een mooi staaltje coaching van onze Wim. Het tweede aanvalsvak draaide voor de rust wat stroef. Na de rust nam Wim dit vak wat meer bij de hand en zie, de doelpunten vielen gelijk wat gemakkelijker, waarbij de in totaal acht doelpunten van Demi (nog iemand die in de vorm van haar leven is) vermeldenswaardig zijn. Nog een mooi coach-moment na de rust: de mannen van de eerste aanval kregen van Wim de opdracht om de tot dan toe voornamelijk in een steunende rol spelende Naomi in scoringspositie te brengen. Binnen tien seconden kon Naomi aanleggen en scoren, was geinig om te zien. Na afloop ingetogen blijdschap met alweer een klinkende overwinning. Ronduit irritant is het dat naaste concurrent Vitesse weigert om punten te verspelen en alweer wint met slechts één doelpunt verschil. Tsja……

Echte ontlading was er wel na afloop van de wedstrijd van de A-1, die met 17-15 afrekende met één van de naaste concurrenten voor het kampioenschap, Refleks. Jammer was het dat De B-1 en C-1 vervelend en kostbaar puntverlies leden. En de E-6? Wint met 17-0, 14 punten uit 7 wedstrijden. E-7? 14-2, 16 punten uit 8 wedstrijden. Prachtig he.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen opnieuw een tegenstander die zich in de onderste regionen van de ranglijst bevindt. Opnieuw waken voor onderschatting en de punten pakken. Honderd doelpunten in drie wedstrijden?

Daarna een paar weken rust en dan de drie finales tegen DES, Vitesse en VEO. We kijken ernaar uit.