Synergo/Nova sfeerimpressie

19 mei 2022 | Kabaal Club Ridderkerk, Nieuws

Hatsaflats! Twee punten voor op de achtervolgers. Over anderhalve week zijn dat vier punten, daarover straks meer.

Afgelopen dinsdag ongetwijfeld de leukste, spannendste en meest happy-endige wedstrijd van alle midweek wedstrijden die we ooit meegemaakt hebben. Van alle vier, echt waar.

Ruim op tijd de parkeerplaats bij Synergo gevonden. Maar: was dit wel het terrein van Synergo, of had de Koekel-mevrouw ons een rondje laten rijden? Want daar stond gewoon onze eigen vertrouwde Wissel. Zelfs de afbeeldingen op de deuren van de toiletten waren identiek. Dat KCR in de korfbalwereld een geliefde vereniging is, dat weten we. Maar om onze hal na te bouwen gaat wel wat ver. Toch leuk.

Snel met beachvlag, spandoek en vlaggetjeslijn een KCR- hoek gebouwd achter onze reservebank.

Al 6 berichten in de KCR-uitslagen app. Zo’n 20 KCR-supporters melden zich bij onze basis.

Coach van Synergo heet ons van harte welkom. Kijk, waar maak je dat mee? Bij de wedstrijd bij ons thuis dacht hij dat we van TV-Rijnmond waren, geinig. Tussen de regels door hoorden we hem zeggen: leuk dat jullie er zijn, maar wij gaan hier echt winnen. Ook daarover later meer.

18 berichten in de uitslagen-app.

Tien voor negen. Strakke koppies bij het eerste- en zo hoort het ook. We vragen ons af waar het publiek van de thuisploeg blijft. 21.00 uur. We zijn opeens begonnen. Ook goed, voorstellen van de teams doen we zelf wel. Demi, in de vorm van haar leven, knalt 0-1 binnen. Eerste verdediging jaagt de Synergo-aanval op tot in alle hoeken van het veld, het wachten is op de 0-2. Stip mee…mis. En dan treedt onverbiddelijk de Wet van Bartjes in werking: 1-1. Teveel onnodig balverlies daarna en een heel sterke Synergo-rebound, net als in Ridderkerk. Toch blijven we sterker en na 2-2 wordt het 2-4.

34 berichten in de uitslagen app, dit alles onder leiding van het de hoofdtrainer van onze kangoeroes.

Daarna een mindere fase. Achter met 6-4. Maar zoals vaker dit seizoen is het Jumping Fox Remon die laat zien dat hij niet voor niets aanvoerder is. Hij brengt KCR weer op gelijke hoogte waarna de slotfase van de eerste helft voor ons is. Er wordt subliem verdedigd, waarbij de thuisploeg nauwelijks tot kansen komt. Helaas vallen bij ons de doelpunten ook niet. Met een voorsprong van 7-8 gaan we de rust in.

83 berichten in de uitslagen-app. Op basis van de laatste tien minuten hebben we vertrouwen in een goede afloop.

We komen slecht de kleedkamer uit. Echtpaar Nugteren botst ongelukkig op elkaar (of was dit een liefdevolle omhelzing?), Synergo-heer met geen enkel gevoel voor romantiek maakt gelijk. Daarna een ware stormloop van de thuisploeg op onze verdediging. 9-8, we voelen een kantelmoment aan. Wordt het nu 10-8, dan wordt het lastig. Synergo-schoten draaien uit de korf en het kraakt en piept. Gaan we buigen?

Mooi niet, zegt Sabine, en schiet heel rustig de 9-9 binnen. Op dat moment voelen we: het gaat goed komen. Floris Jan Bode Bos voelt dat ook, doet eerst even wat minder vriendelijk tegen vakgenoten en ramt vervolgens 9-10 en 9-11 binnen.

124 berichten in de app. We lezen dat de app in de kantine op het scherm wordt vertoont, meer dan 80 belangstellenden.

Rosa blokt op formidabele wijze een schot, heerlijk. KCR neemt het initiatief weer helemaal over. Ondanks een pijnlijke rug na de botsing met man Thom schiet Demi 9-12 binnen. We krijgen allemaal een high five. Jammer dat de thuisploeg niet wil begrijpen dat het nu een gelopen koers is: 11-12.

193 appjes, Rosa blokt weer een bal.

Opnieuw FLBB en Demi (heerlijke doorloopbal, gewoon met twee handen, zoals dat hoort) zorgen voor 11-14. Maar weer weigert Synergo de handdoek te gooien, echt vervelend. Bij 13-14 dreigt het verkeerd te gaan, maar daar is weer Floris die met een heerlijke eenhandige doorloopbal (op zich zijn we daar geen fan van, maar vooruit) de voorsprong weer op twee verschil zet.

256 appjes, inmiddels is op het Koningsplein ook een scherm actief om de score te volgen, zo’n driehonderd mensen staan te dringen. Rosa blokt weer een schot.

14-15. En dan is daar Mark, die heel de wedstrijd worstelt met zijn schot en het vizier maar niet op scherp wil krijgen. Toch blijft hij knokken voor wat hij waard is. En daarvoor krijgt hij – en zijn ploeg de beloning. Laatste minuut, hakken op de achterlijn, aanleggen zoals hij dit al meer dan duizend keer heeft gedaan, doelpunt. We winnen.

612 appjes, ME veegt het Koningsplein leeg.

Heerlijk dit. Dolle vreugde bij spelers en supporters. En mensenkinderen, wat zijn onze bikkels diep gegaan. Naast de blijdschap druipt de vermoeidheid er vanaf. Mark ligt uitgeteld op het veld en krijgt mond-op-mond beademing van al onze dames (dat verbaast ons niet) maar ook van twee dames van Synergo (dat verbaast ons wel).

Komt daar een Synergo-speler naar ons toe: “Schrijven jullie die sfeerverslagen? Ik lees ze altijd”. Veel gekker moet het niet worden. Voordat we vertrekken nog even de sympathieke coach van de thuisploeg opgezocht. De teleurstelling is begrijpelijk. Synergo heeft wel een plek in ons korfbalhart verdiend.

Een paar dagen voor dit spektakel kwam NOVA afgelopen zaterdag natuurlijk bij ons langs. Voordat de gasten goed en wel in de gaten hadden dat de wedstrijd was begonnen stond het al 5-0, twee keer Demi, twee keer Floris en een vrije bal van Mark. Daarna kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Op het moment dat NOVA te dicht bij kwam werd er even gas gegeven en werd het gat weer groter. Eindstand 10-15.

Nu stonden wij tijdens deze wedstrijd achter de reservebank van KCR. Daar zat een dame (u weet dat wij geen namen noemen – Femke dus) die moest schaterlachen op het moment dat KCR een strafworp miste. Inmiddels overschrijving geregeld naar onze buren. Een troost voor Femke: daar kom je sowieso in het eerste.

Na afloop spraken we met veel mensen, onder anderen met het enige KCR-lid dat in het bezit is van een koninklijke onderscheiding. Zelf overigens nooit gekorfbald, maar dat terzijde.

DVS, aldus dit orakel, bezit de sleutel tot ons kampioenschap. Tsja, dat zal wel, dachten we toen.

Maar nu begrijpen we deze uitspraak wat beter. DVS wint zaterdag van een aangeslagen Synergo (14-10), onze bikkels maken geen fouten in Apeldoorn (12-22).

De week daarna komt een overmoedig DVS naar het Reyerpark en wordt totaal kapot gespeeld (33-16) en is het gat met beide achtervolgers vier punten geworden. Tussendoor wint de Trots van Zuid haar vierde Europacup (5-1).

Tsja, we gaan het zien.

Tot zover,

Kabaalclub Ridderkerk,

Supportersvereniging KCR