Terugblik seizoen 22/23

14 juli 2023 | Nieuws

Dat het voor de selectie afgelopen seizoen turbulent was, is een understatement. Iets wat we in het bestaan van KCR nog niet hadden meegemaakt. Helaas besloot hoofdtrainer Patrick den Hertog aan het begin van het zaalseizoen om per direct te stoppen. Na vele gesprekken en het polsen van verschillende kandidaten vonden we Wim Diepenhorst bereid om tijdelijk in te stappen. Geen eenvoudige opgave, om een spelersgroep in zo’n situatie opnieuw te motiveren en des te knapper dat het 1e nog lang in de race was voor het kampioenschap in de zaal. Toen de cruciale wedstrijd tegen Vitesse verloren ging verdween echter de energie en verliep het opvolgende veldseizoen uiterst moeizaam en werd geen wedstrijd meer gewonnen. Regelmatig viel de kreet: ‘een seizoen om gauw te vergeten’, maar daarmee doen we spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers, sponsoren, toeschouwers en iedereen die KCR een warm hart toedraagt echt tekort! Er is veel om trots op te zijn en moois om op terug te kijken.

We hebben binnen alle gelederen van de club leuke en goede wedstrijden gezien, van monsterzeges bij de jongste E en F-ploegen tot spannende krakers bij de seniorenselectie en alles daar tussenin, vaak mooi in beeld gebracht door onze sportfotografen, woordelijk samengevat in de leuke sfeerverslagen of vastgelegd op video voor verdere analyse. Wekelijks waren TC, wedstrijdcommissie, scheidsrechters, trainers en coaches actief om te zorgen dat alle wedstrijden gespeeld konden worden. Onze scheidsrechterscommissie deed dit zó goed, dat wederom alle (verplichte) wedstrijden ingevuld konden worden, iets waar veel clubs problemen mee ervaren, maar als KCR staan we op dat vlak in de top van Nederlandse verenigingen.

Sportief vielen er genoeg hoogtepunten te noteren. In de eerste helft veld mochten F3, E1 en het 8e zich tot kampioen uit laten roepen. In de zaal kwamen daar F5, E6 en E7, C4, het 5e, de G’s en wederom het 8e bij. De B1 handhaafde zich na een spannend slot van de competitie in de hoofdklasse en zoals eerder genoemd was ook het 1e lang in de race voor de titel. Het toetje in de zaal kwam toen de C groep zich opnieuw (na een zinderende wedstrijd tegen KVS) plaatste voor het NK. Daar werd, onder hartstochtelijke aanmoediging van veel KCR publiek, een prachtige 3e plek behaald, door wederom in een thriller hetzelfde KVS C1 na strafworpen te verslaan. Als extraatje mochten we zelfs drie andere finales van het NK zaal organiseren in sporthal de Wissel. Met dank aan de wedstrijdcommissie en vele vrijwilligers was het een geslaagde dag in onze geweldige accommodatie. Na het 2e deel van de veldcompetitie was er vreugde bij het 2e, dat promotie bereikte naar de overgangsklasse. Helaas lukte het de A1 niet om na een goed zaalseizoen het kampioenschap binnen te halen, maar F5, D1, D3, C3 en wéér het 8e deden dat wel. Ook de G’s hadden iets te vieren, zij deden mee aan het NK G-korfbal in Houten en behaalden de vierde plaats. De kabaalclub heeft bij alle thuiswedstrijden en het NK gezorgd voor een geweldige sfeer en aankleding van de hal en terras/veld. Ook vermeldenswaardig is de groep Kangoeroes die nog steeds groeit, mede door de inzet van de commissie groei. Een grote groep (hulp)trainers zorgt voor de begeleiding en ontwikkeling van deze jongste leden, waarvan velen doorstromen richting de wedstrijdploegjes.

Waar we veel aanwas hebben van jeugd, stromen er ook leden uit. Om verschillende redenen hebben we aan het einde van het korfbalseizoen van veel selectiespelers, maar ook van een aantal trainers en stafleden afscheid moeten nemen. Wij danken vanaf deze plaats nogmaals iedereen voor zijn of haar inzet en wensen de spelers die elders of lager gaan spelen veel plezier en succes!

Naast het korfbalveld gebeurde er ook genoeg om trots op te zijn! We kijken met plezier terug op alle gezellige activiteiten die voor jong en oud zijn georganiseerd, zoals het bedrijventoernooi, het mixtoernooi, de mosselavond, feestjes, jeugdactiviteiten, inclusief het geweldige kamp en de succesvolle Quizmas.

Onze hoofdsponsor Akomar Shipping BV was afgelopen jaar weer een grote steunpilaar en ook veel andere trouwe sponsoren bleven de club steunen. Daarnaast konden we ook nieuwe sponsoren welkom heten, een grote verdienste van de sponsorcommissie. Dankzij diverse acties en initialieven van eigen leden, waaronder de sinterklaas- en oliebollenactie, grote clubactie en vriendenloterij, werd de club ook op andere manieren financieel gesteund. Erg belangrijk, om als KCR financieel gezond te blijven. Een wezenlijk aandeel komt daarvan door inkomsten uit onze baromzet. De horecacommissie heeft het hele jaar gezorgd voor bezetting van keuken en bar, wat nog steeds lukt zonder verplichte diensten. De vernieuwde kledingcommissie droeg ook bij aan de inkomsten voor KCR. De hoodies, zweetbandjes en petten waren niet aan te slepen. Leuk om te zien dat de vereniging zich hult in de clubkleuren! En het mooie is dat er meer merchandise in aantocht is. Al deze zaken worden ondersteund door de financiële commissie en de ledenadministratie, die zorgdragen voor een juiste administratie, tijdige betalingen en financiële verantwoording, zodat leden kunnen blijven spelen en we als club draaiende blijven.

Belangrijk daarbij is dat onze accommodatie goed onderhouden blijft. De commissie beheer speelt daar een grote rol in. Naast het schoonhouden van ons clubhuis en het repareren van zaken, zetten zij ook in op modernisering (denk aan streaming) en verduurzaming. Binnenkort worden er op het dak van ons clubhuis ruim 60 zonnepanelen gelegd. Deze investering wordt door een grote bijdrage van de Rabobank ondersteund. 

Waar ook in geïnvesteerd gaat worden zijn vernieuwde banen voor onze afdeling Jeu de Boules, een actieve en gezellige groep spelers. Dit voorjaar heeft de gemeente de eerste baan als proef opgeknapt, waar we als club erg blij mee zijn.

Er zijn nog veel meer hoogtepunten te noemen, maar vanaf deze plaats een geweldig compliment voor de vele vrijwilligers, die enorm veel tijd en energie steken in onze prachtige vereniging. Daar is het bestuur trots op en ook heel dankbaar voor. We kijken uiteraard ook al vooruit naar volgend seizoen. Recent zijn de (concept) opstellingen van teams en trainers voor aankomend seizoen bekend gemaakt. Opnieuw hebben we meer teams dan het seizoen daarvoor. Zo krijgen we bijvoorbeeld een E8 en behouden we een 11e seniorenteam. Bij de seniorenselectie zullen we gaan verjongen, een kans voor de jeugd om KCR een stapje omhoog te brengen. Zij zullen onze steun hard nodig hebben. Mooi om van de Kabaalclub te horen dat zij dit opnieuw onvoorwaardelijk zullen gaan doen. Ook binnen de jeugd gaan we weer actief aan de slag. Er wordt door een groep hard gewerkt aan de verdere invulling van het technisch beleid. Met elkaar gaan we stappen zetten in het verder ontwikkelen van spelers, door meer inzet op trainersbegeleiding en coördinatie binnen de leeftijdsgroepen. 

Voor nu wensen we iedereen een hele fijne zomer toe. Geniet van je familie en vrienden en de relatieve rust tussen de sportseizoenen in. Half augustus gaan we er met elkaar en vernieuwde energie vol tegenaan om weer een mooi en succesvol seizoen neer te zetten.

Bestuur KCR