Thom Nugteren nieuwe trainer/coach KCR A1 seizoen ’23-’24

23 mei 2023 | Nieuws

Vanaf het nieuwe korfbalseizoen zal Thom Nugteren KCR A1 onder zijn hoede gaan nemen. Hij zal daarmee Joop Molendijk en Kaj de Waal opvolgen. De 29-jarige Ridderkerker is momenteel nog actief als speler van KCR 1 en zal aan het einde van dit seizoen zijn korfbal carrière op selectieniveau beëindigen om ruimte te maken voor zijn ambities en ontwikkeling als trainer. Thom zal als hoofdtrainer van de A’s tevens de coaching van de A1 oppakken.

Thom is uiteraard een bekende binnen onze club. Als korfballer is hij begonnen bij ckv Sagitta en heeft enkele uitstapjes gemaakt naar DeetosSnel, Sporting Delta en GKV. Na deze omzwervingen is hij teruggekeerd bij KCR en speelt nu al enkele seizoenen in het eerste. De afgelopen jaren heeft Thom naast speler door middel van cursussen een eerste stap in zijn trainerscarrière gezet. Zijn ontwikkeling zet hij verder kracht bij door aankomend seizoen ook de cursus Korfbal Trainer 3 van het KNKV te gaan volgen.

Thom zelf over zijn stap: ‘’Ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging en helemaal met zo’n talentvolle groep! Daarnaast is het voor mijzelf een mooie vervolgstap in een fase waarbij de focus van zelf korfballen naar mijn trainerscarrière gaat.’’

KCR kijkt uit naar een prettige samenwerking voor meerdere jaren, waarbij jaarlijks zal worden geëvalueerd en wenst Thom en de A-selectie plezier en succes.

De TC is druk doende met verdere invulling van trainers, waarover op een later moment wordt gecommuniceerd. Wij wensen iedereen veel succes met de afronding van dit seizoen.

Namens de TC.