Sfeerverslag KCR C1 op NK

9 april 2023 | Nieuws

Zaterdag 8 april, stille zaterdag, aldus Sander Ondedelinden ergens in de middag, en die verliep toch iets minder stil dan wellicht gebruikelijk. De C1 moest vandaag namelijk pad, naar het NK in Wijk bij Duurstede, nadat vorige week in een kolkende Wissel deze plek was veiliggesteld tegen rivaal KVS, die we daar ook zouden ontmoeten.
In de ochtendgloren en het douw om 07:15 bij De Wissel aanwezig voor het ontbijt…wat niet klaarstond. (Moeten we dat nu allemaal nog opzetten? Gehoord bij enkele spelers met het prut nog in de ogen).
Verrassing! Birgit Vermeulen had een ontbijtje geregeld bij Van der Valk! Geweldig om zo de dag te beginnen.
Bij enkele spelers toch wel de nodige trek kunnen constateren, sommige toch wat minder. De spanning doet een hoop. Martijn Klootwijk sprak de C1 toppers toe. Alweer het 2e NK voor de C1 in 2 seizoenen, wat een prestatie. Daar hoorde natuurlijk weer een prachtig shirt bij. Wat gaaf dat dit weer is geregeld.
Na alle eieren met spek, pannekoeken en andere versnaperingen snel de bus in, langs De Wissel rijden om alle, massaal opgekomen supporters op te pikken en met rokende banden naar Wijk bij Duurstede.
KV Viking (iets met de Noormannen) organiseerde het toernooi dit jaar en hadden niets aan het toeval overgelaten. Klasbakken! 
In de poule moesten we aantreden tegen PSV C1 (Eindhoven) DVO C2 (Bennekom) en Pernix C1 (Leiden)
Wedstrijd 1 tegen PSV, gespannen koppen, zenuwachtige scheids, en een geweldige kabaalclub. PSV begon zeer zwak aan de wedstrijd. Wellicht in de war dat Sparta Zwolle hun oploopmuziek had gestolen, (Kernkraft van Zombie Nation – Eind-ho-vuh) maar dat geheel terzijde. KCR C1 liep al snel uit naar 1- 5 en leek de wedstrijd al in de tas te hebben. Reserves liepen al warm, maar PSV liet, zoals ze ook vaak met voetbal laten zien, pas verslagen te zijn als ze in de bus naar huis zitten. En kwamen terug naar 4- 5. De vrouwelijke scheidsrechter floot net op tijd af. 2 punten in de tas!
Wedstrijd 2: DVO C2. Dikke vette pluim voor die ploeg. Geen woord op de website van DVO dat zij nog een belangrijk NK hadden. DVO supporters die wel de moeite hadden genomen maakte er het beste van, net als wederom de kabaalclub en….KCR C1 zelf. DVO was kampioen met een doelsaldo van +99, wat moest dit worden? KCR C1 was ontketend, met Tom voorop. 10- 2 na 24 minuten en 30 seconden. Toen was daar Hugo (D1), die wat minuten mocht maken. En gelijk zijn eerste bal raak schoot, de reactie van het publiek en van alle spelers zal me altijd bij bleven. Uitslag: 11- 2. 
Tegen Pernix C1 uitmaken wie voor de finale mocht spelen. Wedstrijd om snel te vergeten. Gemiste strafworpen, blessures, en de schei….nee ik zet het er niet bij, u weet wat ik bedoel. Pernix was na 3 wedstrijden fitter, beter bij de les, en de finale plek naar hen: 1- 5. Vervelender was de opgelopen blessure van überpechvogel Julia, hopelijk ben je er snel weer bij.
Door deze nederlaag werd de laatste wedstrijd 1 voor in de geschiedenisboeken van KCR. Om plek 3/4 spelen tegen…KVS. Het moest zo zijn. Ook de ‘supervissen’ waren massaal aanwezig voor hun C1, en de kabaalclub gaf nog 1x alles voor de C1. 
Het was bijna een kopie van vorige week in een volle Wissel. Twee ploegen, zo aan elkaar gewaagd. Respect voor elkaar en gezonde en sportive rivaliteit. Wat moeten alle supporters genoten hebben. Voorsprong KCR, voorsprong KVS, en weer omgekeerd. Net als vorige week. Met overigens Yenthe uit D1 in de basis, voor Ajla, die was opgestreden en last van haar enkel. Yenthe zou een dijk van een pot spelen, heel knap in zo’n wedstrijd.
Enfin, weer die vissen met een voorsprong van 2 punten met slechts nog een ruime minuut te spelen. En weer de absolute comeback van KCR, met een uitmuntende Rodi en klasbak Jens, met de strafworp op de gelijkmaker: 8- 8. Verlengen….het toernooi zit er nog altijd niet op. Een gele kaart voor de coach van KVS, die er blijkbaar uitzag als onze Bas Kooijman volgens het verslag..de wedstrijd had alles. 
Even leek aanvoerder Fiene de verlenging te beslissen: 8- 9 maar net voor het sluiten van de markt toch nog KVS met een geweldige alles of niets dreun door de korf. 
Een strafworpen serie…deze 2 ploegen geven elkaar niets cadeau. Huiskamervraag: is dit de eerste strafworpenserie ooit geweest voor KCR? Wellicht kan Leo hierop het antwoord vertellen. Alle spelers moe, hartslag van de coaches op ongezond niveau en waanzinnig publiek.
Abel scoort zijn strafworp, 1- 0. KVS maakt gelijk, 1- 1. Rodi naar voren, hij ging ‘m maken, beloofde hij mij. Dat deed hij, 2- 1. En toen….de beslissende misser van misschien wel de beste speler van het toernooi, de aanvoerder van KVS. Confetti, shooters, kabaal, rennen, springen. Wát een ontknoping. KCR C1, derde van Nederland van de 1e klasse. Het was de wedstrijd om de derde plek, die op de tribune, maar ook op het veld veel meer weg had van de uiteindelijke finale tussen Pernix en Fortuna, welke overigens naar Fortuna C2 is gegaan. Felicitaties naar Delft.
Wat volgde was een gezellige terugreis, met veel muziek en allemaal heerlijke versnaperingen. Wat een dag. 
Met z’n allen afsluiten bij KCR waar nog lang werd nagepraat over deze heroïsche prestatie van KCR C1 en hoofdsponsor Akomar ook nog een mooi presentje had achtergelaten, ondanks zijn vakantie. 😊
We mogen met z’n allen trots zijn op onze club. Een prachtprestatie van C1, maar met zoveel supporters, ouders, en andere (niet) leden zo’n mooi blauw/rood feest maken. Wij genieten elke seconde nog na, en wij hopen dat iedereen daar ook zo op terugkijkt. Vanaf deze plaats ook een bedankje aan het bestuur die er ook alles aan gedaan hebben om deze dag volledig te laten slagen.
Leo, jij zal wel denken, sfeerverslag? Waar ben ik in dit verhaal? De volgende laat ik toch graag over aan jou, daar ben je beter in dan ondergetekende 🫡.
Tom, Kay, Jens, Joa, Abel, Maurits, Rodi, Hugo, Fiene, Stella, Julia, Ajla, Manou, Demi, Pien en zeker niet in laatste plaats Yenthe, wij zijn keitrots!
Tot zover,
Patricia en Sander