Lights will guide you home and to KCR

18 oktober 2022 | Nieuws

Een zin uit een bekend lied van Coldplay, met een eigen KCR-toevoeging. Het is uiteraard meer dan waar. Nu de herfst- en wintermaanden er weer aan zitten te komen en de wintertijd ook nadert, begint het vroeger donker te worden en is zichtbaarheid van groot belang.

Het is goed om te zien dat veel KCR-(jeugd)leden op de fiets naar onze vereniging komen. Tegelijkertijd constateren wij nog vaak dat er jeugd zich zonder fietsverlichting van- en naar ons sportpark begeven. Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor jou als fietser. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus wij zeggen net als de ANWB: check je fietsverlichting (en die van je kinderen) en zet je licht aan! 

Meer informatie over de verlichtingsactie van de ANWB en de daarbij horende tagpakketten is hier te vinden: https://www.anwb.nl/fiets/veiligheid/fietsverlichtingsactie