Persbericht: Vriendenloterij steunt Korfbal Combinatie Ridderkerk met 5000 euro

1 februari 2022 | Nieuws, Van het Bestuur

PERSBERICHT

VriendenLoterij steunt Korfbal Combinatie Ridderkerk met 5.000 euro

Amsterdam, 1 februari 2022 – Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Korfbal Combinatie Ridderkerk (KCR)! De korfbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. KCR gaat het geld gebruiken om een nieuw speeltoestel voor kinderen aan te schaffen.

Jos de Vos van KCR: “Onze club is voor jong en oud! We vinden het fijn als kinderen van jongs af aan op de club kunnen komen. Dankzij deze bijdrage kunnen we daarom nu een speeltoestel aanschaffen. Daar zijn we ongelofelijk blij mee.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

EINDE PERSBERICHT